2024-05-03
В хотелите Waldorf Astoria ще представят ново кулинарно шедьовър!

Легендарната хотелска мрежа Waldorf Astoria Hotels & Resorts проведе втория по ред проект „Вкус Waldorf Astoria“ в сътрудничество с Фонда на Джеймс Бирд — една от основните гастрономически организации в САЩ. Търсенето на легендарния вкус възобновено през есента на 2015 година: в него участваха пет млади шеф-готвачи, станали полуфиналисти на наградите на Джеймс Бирд, и пет заслужени маестро, които отговарят за кухнята в луксозните хотели Waldorf Astoria в Амстердам, Ню Орлеан, Пекин, Ерусалим и Орландо.


Победителите на финала, който се състоя наскоро в Ню Йорк, станаха шеф-готвач Бенуа Чаржи от хотел Waldorf Astoria Beijing и неговият млад колега Ерик Брюнер-Янг, а създаденото от тях ястие — Jing Roll — от този момент ще присъства в менюто на всичките 25 хотела Waldorf Astoria в света, наред с ризотото с целина а-ля Waldorf, спечелило миналата година, както и станалите световно известни яйца Бенедикт, тортата „Червен самет“ и вальдорфската салата, измислени в кухнята на нюйоркския хотел Waldorf Astoria.


„Ние сме невероятно щастливи, че проектът „Вкус Waldorf Astoria“ продължава и че работим с Фонда на Джеймс Бирд, който внася безценен принос и същевременно прославя нашето богато кулинарно наследство“, казва шефът на мрежата Waldorf Astoria Hotels & Resorts Джон Вандерслайс. — Waldorf Astoria се стреми към гастрономическо съвършенство във всеки от 140-те барове, кафета и ресторанти с висока кухня, разположени в нашите хотели.“

Журито на финалния етап на конкурса включваше знаменития авангардист-готвач Уили Дафресн, главния редактор на списание Saveur Адам Сакс, президента на Фонда на Джеймс Бирд Сюзан Унгаро, актьора, музиканта и автор на кулинарни книги Questlove, а също и победителя от миналата година Давид Поузи.


„Следвайки заветите на нашия основател Джеймс Бирд, бащата на американската гастрономия, с голямо удоволствие продължаваме сътрудничеството с Waldorf Astoria Hotels & Resorts — култов бранд, който е направил съществени вноски в оформянето на кулинарното наследство на Америка“, отбелязва президентът на Фонда на Джеймс Бирд Сюзан Унгаро. — Стремим се да предоставим международен опит на полуфиналистите в нашия конкурс на възходящи кулинарни звезди, а партньорството с шеф-готвачите на Waldorf Astoria помага за създаването на нови знакови шедьоври“.


Нека да отбележим, че Waldorf Astoria Hotels & Resorts — това е международна мрежа от луксозни хотели на корпорацията Hilton Worldwide, състояща се от 25 хотела и курорта в най-посещаваните градове и красиви места по света. Невероятни гастрономически пътешествия, най-добрите голф игрища в света, уникални SPA процедури — в Waldorf Astoria ви очаква незабравима почивка и легендарен по своята безупречност сервиз в луксозни интериори.
Гостите на всеки курорт от мрежата Waldorf Astoria Hotels & Resorts могат да се отправят на незабравимо гастрономическо пътешествие „Вкус Waldorf Astoria“ и да се насладят на фирмена изискана вечеря от три ястия, да пробват коктейли от известен миксолог, да се разходят с яхта или да посетят местния пазар за съставки в компанията на шеф-готвача. Подробната програма за 3-дневни кулинарни турове може да се види и поръча на

Фондът на Джеймс Бирд, основан през 1986 година, почита и насърчава младите таланти в областта на гастрономията, а също така се занимава с обучение по редица програми. Джеймс Бирд, починал през 1985 година, беше главният готвач на Америка, автор на множество книги и човек с енциклопедични знания. Той помогна да се израснат цели поколения шеф-готвачи, беше ментор както за професионалисти, така и за любители. Фондът, носещ неговото име, продължава благородното дело на обучение и подкрепа на начинаещи шеф-готвачи чрез образователни програми, грантове, награди и курсове по развитие на бизнеса.
Споделете този пост с приятелите си!